Tuesday, December 23, 2008

En Nazmi dan Pasar Tani Setiawangsa

Antara cara kami nak sampaikan misi nutrisi kami kepada masyarakat adalah antaranya menggunakan slot promosi Pasar Tani Setiawangsa. Pagi-pagi lagi sebelum subuh, dah kena booking tempat. Pasang meja, pasang bunting. Start jam 7 pagi, kami dah mula buat kerja. Bagi flyer, ajak orang timbang secara percuma, beri penerangan mengenai keadaan lemak dalam badan mengikut mesin Tanita dan beri sample. Seronok betul. Anak kami Qurratu Ain dan Amalina pun ikut sama. All in one family hehe. 
Satu hari, tengah buat penerangan kepada beberapa orang, tetiba muncul seorang pakcik depan Ain dan berkata "Saya nak produk..." Confuse.. blur..,  Rupanya dia dengar penerangan dibuat kepada orang lain dan dia nak juga. Luar biasa...


Nazmi baru je mendapat rawatan di hospital dan dia tengah mencari sesuatu untuk membantu kesihatannya. Kami berikan penerangan cara menggunakan produk, dan Alhamdulillah, tiga hari pertama selepas mengambil produk Herbalife, sangat bertenaga dan mampu mengelakan diri dari mengambil makanan yang berkalori tinggi dan berjaya menurunkan berat badan dan saiz pinggangnya dan kelihatan lebih muda... Alhamdulillah.

Disclaimer
***The above product results are not typical. Individual result may vary.
***Hasil produk diatas adalah tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza

Tuesday, May 6, 2008

Wan Anuar Lost 26kg in 5 months

Seminggu sebelum saya ke Extravaganza Singapore 2007, saya berjumpa dengan Anuar di kedai gambar Fuji di Taman Melawati. Saya nak print gambar testimonial untuk saya bawa bersama ke Singapore. Anuar memang dah lama mencari jalan nak turunkan berat badan. Melihat gambar-gambar yang saya nak print tu, dia tertarik dan memberanikan bertanya.. betul ke ni bang? Pasal kami nak ke Singapore, tengah exited gile, saya pun dengan exited nya cerita mengenai produk dan testimoni. Dia sangat berminat. Dan saya berjanji akan bertemu semula dengannya sekembalinya saya dari Singapore...
Balik dari Singpore, lagi exited gile.. hehe, saya present and dia setuju mula dengan program. Anuar adalah orang yang bersemangat tinggi. Semasa dalam program, dia selalu bertanya ....ini boleh makan tak.... kacang boleh makan tak... dan setiap apa yang dia nak makan, sekurang-kurangnya dia bertanya. Anuar membuatkan kerja saya juga menjadi senang.
Semnggu sekali, saya akan berusaha timbang kemajuan dia. Minggu pertama tau tak... dia turun 3.8kg!! Mak Ai!! Bersemangat saya tengok. Minggu2 seterusnya, kalau saya sibuk, dia akan hantar sms... bila nak timbang bang? Tak boleh escape...
Selepas beberapa minggu, dia turun 18kg... pinggang turun dari 42" ke 36". Seronok gile lah dia. Lebih bertenaga. Orang lain dah mula nampak hasil... lebih muda.. lebih hensem...
Anuar sekarang dah menjadi distributor serious dalam Herbalife dan ingin menolong ramai orang lain untuk menjadi sihat dan berjaya...
Semua ini bermula dengan Anuar tertarik melihat gambar tadi... dan telah membuat keputusan untuk melakukan sesuatu. Saya hanya berada di tempat print gambar tu secara kebetulan. Saya tak kan boleh buat apa2 jika dia tidak membuat sebarang tindakan. Tahniah Wan Anuar..
Secara keseluruhannya Wan Anuar telah berjaya menurunkan berat badannya sebanyak 33Kg. Alhamdulillah... dia dan isterinya Rafiah sekarang membuat perniagaan Herbalife secara full time menyambung misi luar biasa untuk menolong ramai orang lain lagi... insayAllah mereka dan orang bersama mereka akan berjaya... dunia dan akhirat.


Disclaimer
***The above product results are not typical. Individual result may vary.
***Hasil produk diatas adalah tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza

Sunday, May 4, 2008

Amalina mula menulis blog...

Amalina bersama distributor
Gen H dari Europe
Amalina nak ikut Abah dia. Abah dia tulis blog, dia pun nak tulis blog juga..

Umur 19 tahun. Sangat suka buat business Herbalife. Dream Car dia adalah kereta Porsche.. InsyaAllah satu hari dia akan dapat juga. Semua orang perlu kepada impian. Kalau kerja tanpa impian, macam kapal tanpa kemudi. Belayar ikut arus atau angin yang meniup. Walaupun rasa kerdil, walaupun rasa lemah atau kecil, harus ada impian. Impian menjadikan seseorang itu bermotif jelas untuk bekerja. Impian memberi ruang kepada kita mengukur sejauh mana kejayaan kita. Alhamdulillah dalam Herbalife, seseorang itu diberi harapan baru. Impian memberi sebab kita berdoa memohon pada yang Maha Esa. Harapan baru untuk mencapai impian..

layari blognya...http://amalina-peter.blogspot.com/
Amalina's Dream Car - 2007

Hj Jali bapak saudara ku

Business kami banyak dikalangan orang yang kami kenal. Bapak saudara (sepupu) saya dari Brunei juga mengambil produk Herbalife. Biasalah, datang ke rumah emak di Kota Kinabalu, sharing-sharing, berkenaan dengan produk, nak cuba...
Umur 58 tahun. memang orang jaga makan. Tak berapa gemuk tapi perut dah naik sikit. Selalu letih. Excercise pun tak larat. Tapi kira 58 tahun tu ok lah. Biasalah orang kata kan. Dah tua... hehe
Dia turun 5kg, perut pun dah flat sedikit, tapi yang best tu, dia rasa bertenaga, aktif, kurang nak tidur petang, excercise pun bertenaga.. luar biasa...
"Saya dah jumpa apa yang saya cari sebelum ini, saya akan menggunakannya Herbalife selamanya.."
Haji Jali baru je pencen, dan katanya, "kita nak hidup sihat tertamanya bila kita pencen"...
kekadang, kita selalu lupa, kita perlu hidup 20 tahun lagi selepas pencen... biasanya lah... fikir-fikir lah.

Disclaimer
***The above product results are not typical. Individual result may vary.
***Hasil produk diatas adalah tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza

Saturday, May 3, 2008

First Herbalife International Event!!

Pada July 2007, saya dan keluarga saya first time ikut Herbalife International Event yang dibuat di Singapore. Exited gila waktu tu. Antara syarat untuk berjaya dalam Herbalife, orang lama-lama kata, kena ikut SEMUA event. Kami ikut je. No question asked!! Bukan saja tu, exited gila nak pergi. Tak sabar2 lagi tunggu waktu.
Herbalife Singapore Extravaganza waktu tu dihadiri oleh negara dari Asia Pacific saperti Thailand, Indonesia, Korea, Japan, Australia, New Zealand, Philippine, Taiwan, India, Singapore dan Hong Kong.
Dalam perjalanan ke tempat event, kami berjumpa dengan Karinda dari Australia. Beliau telah turun 30kg menggunakan produk Herbalife. Wow!! Gempak! Antara soalan yang saya tanya, "do you experience any flabby around your body"? Dengan yakinnya dia tunjuk bawa lengan dia, memang tak nampak flabby pun. Herbalife is extraordinary. Alhamdulillah.


14,000 distributor dari pelbagai negara APAC dibawah satu bumbung. Singapore EXPO. Macam tengok lawan bola. Tapi... bila masa training, semua focus menulis. Jim Rohn pernah berkata... "Herbalife is the biggest self development program..." Memang betul pun. Kami belajar.. How to be a better person.. Bukan 'how to sell' atau 'how to recruit'. It's an amazing company.
14,000 Herbalife Distributor
Kami berpeluang berjumpa dengan ramai distributor dari pelbagai negara. Herbalife ketika itu sudah beroperasi selama 27 tahun di 63 negara, lagi menanamkan keyakinan kepada kami untuk terus membuat perniagaan Herbalife selamanya (dengan izin Allah).



Produk luar biasa, Syarikat amazing.. tinggal lagi kami sendiri. Nak ke tak nak. Orang lain yang lama dah dalam Herbalife dah meningkat, maju, memperolehi pendapat aktif dan pasif. Itu yang kami cari.

Bukan saja saya dan Asriah je yang pegi. Kedua anak kami juga qualify untuk pergi, walaupun waktu tu mereka masih belajar. Saya masih ingat lagi, Amalina terpaksa menulis surat kepada Unuversity dia untuk memohon kebenaran untuk hadir International event ini. Alhamdulillah kami semua pergi. Event ini telah memberikan keyakinan kepada kami untuk lebih berusaha, jangan give up, terus belajar dan terus belajar dan terus menolong orang lain untuk mendapat kesihatan dan gaya hidup yang luar biasa. Alhamdulillah.

Wednesday, April 30, 2008

Rabiah and Suzy

Bila saya dah 'declare' buat business Herbalife.. semua orang saya bagi tahu dengan exited sekali! Antaranya staff saya di Labuan, Rabiah. Dia pun nak turun berat badan. tak lah banyak. Tapi lebih kepada nak shape up. Ni dia hasilnya..
Sebelah tempat dia bekerja, ada seorang namanya Suzy. Dia nampak Rabiah dah ada shape.. dia juga nak.. Ini dia hasilnya..
Tak payah jual atau ketuk rumah ke rumah atau paksa atau pujuk orang untuk beli. Yang penting makan produk, ada hasil, orang tengok dan K O N G S I .........
Islam menggalakan berkongsi. Lebih banyak kita berkongsi, lebih murah rezki kita. Seronok kan? Alhamdulillah

Lemak Dalam Organ.

Tau tak, badan kita ada 2 jenis lemak. Satu yang bawah kulit (yang boleh kita pegang dan rasa) dan satu lagi dalam perut. Keliling organ.. haaa... tak tahukan?
Lemak ni yang bahaya ni. Sakit jantung, kencing manis dan strok. Pilih yang mana suka...
Ikut pengalaman saya (saya bukan doktor tau!), orang yang mempunyai kadar lemak organ tinggi ini selalu suka makan benda2 berlemak! Aaa... contoh:
Pisang goreng
Nasi goreng
Mee goreng
Biskut
Nasi Biryani
Bubur lambuk (banyak lemak tu)
Sop ekor, tulang
banyak lagi....
Tau tak, minyak yang digunakan untuk goreng diatas, selalu datang dari minyak sihat ke tak? Murah ke mahal minyak tu? Ke.. minyak yang dibeli guna tong atau plastik (mcm guni). Haaa.. fikir fikir lah k. Pulak tu, minyak tu diguna semula tak? Kan minyak yang dikitar semula tu minyak yang paling bahaya... huhu


Bagaimana nak hilangkan lemak organ ni?
Lemak ni adalah lemak DEGIL!! Tapi dua cara je... 1. Jaga Pemakanan  2. Excercise!!
"Saya tak suka diet"... alamak!! Makan je lah apa2... tanggunglah sendiri kemudian.... 
"Tapi saya tak suka excercise" ... yang ni pun saya tak boleh nak tolong... pasal..
Semua perubahan bermula dengan DIRI ANDA SENDIRI....
Bayarlah coach macamana pun, pergilah Gym mahal gile sekali pun, kalau DIRI tak ada daya... ampun maaf...
Semua perubahan bermula dengan DIRI ANDA SENDIRI....
Haa.. bacalah sendiri article dibawah ni... selamat berubah!!


If you're worried about those love handles and not-so-firm thighs, stop fretting. According to researchers, it's not the fat you can see that's a cause for concern; it's visceral fat, the deep fat lurking around your organs, that's a real threat to your health.
Lauren Davidson, clinical dietitian for Mount Sinai Hospital in Toronto, describes the dangers of visceral fat and shares tips on how to beat the fat for good.
What's visceral fat?
"Visceral fat is fat that is located deep underneath the abdominal muscles, surrounding our organs," explains Davidson. "It's the fat we cannot see as opposed to the fat which is visible just below the skin."


This deep abdominal fat is dangerous because your liver metabolizes it and then turns it into artery-clogging blood cholesterol, putting you at risk for cardiovascular disease, diabetes and stroke.


Diet and lifestyle are the two main factors in weight gain. "Diets high in saturated fats -- primarily animal products like meat, poultry and dairy -- trans fats and hydrogenated oils, and inadequate physical activity contribute to increased levels of abdominal fat," explains Davidson.
Although visceral fat is dangerous and scary, it's not a permanent condition and it can be reversed.
"Studies have shown that physical activity can really help lower visceral fat levels, even if weight remains unchanged," says Davidson. "Healthy eating in addition to regular physical activity is the key. A balanced diet emphasizing a variety of food groups in appropriate portions is the best way to reduce the risk of chronic conditions and maintain a healthy body weight."

Herbalife Mahal!!

Ramai orang kata Herbalife Mahal!

Ye ke? dah kira ke nilainya? Jom kita compare..

Nasi campur: Nasi, Seekor ikan bakar arang (protein), Sayur 2 macam dan tempe. RM7.00 betul tak harganya. Tu pasal awak ambil banyak lauk! Habis kalau tak banyak lauk, apa khasiatnya? Takkan nasi dengan telur je kot?

Murah dan mahal adalah perkara subjektif. Yang penting nilainya. Kalau ambil roti canai, memang lah murah. Apa yang kita dapat? Tepung dan minyak je.

Berbanding dengan Shake Herbalife Formula 1, dah le rasanya lazat, kandungan nutrisi seimbang. Tu yg tak boleh lawan tu. Harga lebih kurang RM7.50 je pun. Vitamin ada, calcium, protein, zat besi, asid amino yg diperlukan dan banyak lagi. Semua badan nak!
Herbalife Shake hanya RM7.50 sekali makan


Tuesday, April 29, 2008

Eden

Seingat2 saya dulu, saya tak lah gemuk. keding je. Waktu tu mana ada fast food, nasi lemak di tengah malam, roti canai. abis je makan malam, perut dah boleh rehat. TV pun habis jam 12 tgh malam. So tak ada sebab kami naik berat badan. Video game tak de. Semuanya sukan je. Aktif gile lah kami dulu.
Saya berdiri no 2 dari kanan. 1981
Generasi sekarang, seawal2 setahun dah kena exposed makan fast food. Kesihan anak lah katakan. Nak tunjuk belas kesihan. Dah lah tu, kat rumah ada 'gum'! Tak boleh keluar rumah. Ada TV, ada video game, internet... mcm2 ada... Kesannya, makan kurang zat dan tinggi lemak dan kurang excercise atau guna tenaga. Mak Ai!! Naik lah berat badan. 

Begitulah terjadi pada anak buah saya, Eden. Umur 23 dah cicah 90kg. baru 23 tahun. Kalau tak buat apa2, sambung gaya hidup sama. Apa jadi bila sampai umur 40 tahun? Bukan ke 120kg namanya!!

Alhamdulillah uncle dia buat Herbalife. So dia pun teringin nak turun berat badan, nak macam dulu.. hehe. Bermula saperti biasa dengan Start Now Pack, haaa... dia turun 12.5kg. Hensem selalu...








Malaysia Boleh!!

Fat Nation: Can Malaysians stomach this?
By Annie Freeda Cruez and Anita GloryNST 29 September, 2006 KUALA LUMPUR: There is too much fat in the Malaysian waist. But that’s not the frightening part. This is: Malaysia has the most number of fat people in the Asean region. In fact, the number of fat people here exceeds that in many developed countries, including Germany and France.In the last 10 years, the number of fat people has more than doubled, resulting in more Malaysians falling ill and diseases such as hypertension and diabetes shooting up. A survey shows that 54 per cent of the adult population is either obese or overweight. Ten years ago, it was only 24.1 per cent.The MySoN (Malaysian Shape of the Nation) survey also shows that 48 per cent of Malaysian men and 62 per cent of Malaysian women are fat. By contrast, in Singapore, about 24 per cent of men and 48 per cent of women are fat. Only eight per cent of men and 13 per cent of the French are fat.The reason why Malaysia is a fat nation, according to Dr Robaayah, is the good life and unhealthy lifestyle. Among these, she said, were eating too much, especially fast food and carbonated drinks; the preference for lifts and escalators to staircases; and little or no exercise.The MySoN survey, the first of its kind in the country, was initiated by Sanofi-Aventis.


Bangga Beb!! Malaysia No 1 Asia Negara Gemuk. Suka tak suka dah masuk akhbar. Tapi anehnya ramai kata, keturunan. Emak bapa nenek atok semua gemuk2. Tak pe lah. Tengok lah kiri kanan kita dan Lu Pikir lah Sendiri....

Aku pun nak jugak!!

Kami berpindah dari Labuan ke Kuala Lumpur pada awal tahun 2005. Diperkenalkan kami kepada Herbalife pada akhir tahun 2005. Januari 2006, Herbalife secara resmi bertapak di Malaysia. Tapi saya mula nak buat business Herbalife ini pada Sept 2006. Masa tu, kerja construction tak banyak. Tengah menyiapkan kerja Stesen Petronas di Tuaran.
Petronas Tuaran August 2006
Sekali-sekali saya balik ke Labuan. Office syarikat masih ada lagi waktu tu. Tapi bila dah sampai Labuan, bukan ada buat kerja pun. Saya pegi lah melawat jiran saya dulu. Abdul Latif namanya. Tekejut bila first nampak dia. Badan dah naik ke 99kg. Bukan saja tu, darah tinggi naik. Sakit lutut. Nak excercise main badminton, tak larat. Maklum lah... banyak beban nak di angkat. Pergi jumpa doktor, kena suruh turun berat badan. Tapi tak tahu macam mana.

Boleh tolong orang punya button.
Kebetetulan saya tengah pakai button "Lose Weight Now Ask Me How". Pastu dia tanya, "Len. aku perasan engkau dah turun lah badan engkau. Engkau buat macam mana?" Aku pun bukalah cerita makan Herbalife. Dia manalah tahu apa Herbalife tu. Tapi dengan beraninya dia dia kata "Len, aku pun nak lah produk ko tu. Kau hantar je kat aku. Aku nak"... Amboi!! Tak sempat nak buat presentasi...dah closing!! Cukup mudah deal dengan kawan seorang ni.

Malam tu saya balik, aturkan produk hantar terus ke Labuan. Melalui talipon je monitor dia.... hebat luar biasa!! Dia berjaya menurunkan total 18kg. Bukan saja tu, dia main badminton, habis orang lain dia kerjakan. Energy Beb!!

Alhamdulillah rasa seronok boleh tolong orang. Kekadang orang ada duit pun, tapi kalau kesihatan tak de, sedihkan? Terasa lebih yakin meneruskan misi kesihatan ini. Alhamdulillah.

Pelanggan Pertama!!

Kami buat keputusan untuk buat Herbalife secara FULL TIME!!

Jadi Supervisor terus!! (bukan supervisor kilang tau!!) Supervisor ni dapat diskaun 50%. Sebagai business man, itu lah yg saya nak. maksimum profit.

Orang yang pertama saya cerita ialah adik saya, Liza.. dan secara kebetulan dia juga nak turun berat badan... Haha. Saya terbang ke KK (waktu tu masih tengah menghabiskan projek di KK) dan buat shake party dengan keluarga. Liza beli untuk keperluan keluarga dan Alhamdulillah semua dapat hasil luar biasa!!

Rifdi turun 18kg
Anwar turun 10kg

Liza seterunya kongsi dengan pekerja-pekerja:

Adiba turun 10kg.. shape up!!

Lihat je gambar dibawah...



Thursday, April 10, 2008

Bila Kami Bermula..

Salam & Hi...

Kenapa saya membuat business Herbalife? Seorang kontraktor class 'A', owner, engineer, tak bankrupt, bukan kehabisan duit...

Begini ceritanya... akhir tahun 2005, Asriah (isteri saya) dah tak terkawal berat badannya. 70kg!! Naik tak berhenti. Waktu saya bernikah dengannya tahun 1986 berat dia baru 49kg. Itu pun dah lepas melahirkan 5 orang anak.. alhamdulillah. Suami dia tak mampu beri makanan khasiat. Tulah semua nasi lemak, roti canai, mee goreng... bukan tak boleh... tapi kalau hari hari hari hari... lu pikir lah sendiri... Kalau ada duit pun, bukan senang nak dapat makanan khasiat. Kat mana nak dapat? Tu pasal... alahai..

Alhamdulillah, kawan kami memperkenalkan kami kepada Herbalife!! Pasal nak sihat, Asriah ambil produk dengan SERIOUS dan Alhamdulillah dia hilang 13kg. Clap clap clap!! Best thing, dia merasa lebih bertenaga dan ceria. Alhamdulillah

Pandangan seorang Lelaki plak....

Saya mulanya tak pandanglah nak kuruskan berat badan (padahal perut dah buncit!!) Lelaki dengan egonya.. Tapi saya berminat dengan perniagaan Herbalife. Di pendekkan cerita... saya buat keputusan untuk menggunakan produk (sebagai sample.. hehe) and AMAZING saya turun total 10kg, Seluar dari saiz 38" turun ke 33"... alhamdulillah.

Bersukan!! Alhamdulillah sangat bertenaga.. bila badan dapat nutrisi seimbang. badan kita dapat bekerja dengan lebih baik.

Anda harus mencuba....

Disclaimer
***The above product results are not typical. Individual result may vary.
***Hasil produk diatas adalah tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...