Tuesday, April 29, 2008

Eden

Seingat2 saya dulu, saya tak lah gemuk. keding je. Waktu tu mana ada fast food, nasi lemak di tengah malam, roti canai. abis je makan malam, perut dah boleh rehat. TV pun habis jam 12 tgh malam. So tak ada sebab kami naik berat badan. Video game tak de. Semuanya sukan je. Aktif gile lah kami dulu.
Saya berdiri no 2 dari kanan. 1981
Generasi sekarang, seawal2 setahun dah kena exposed makan fast food. Kesihan anak lah katakan. Nak tunjuk belas kesihan. Dah lah tu, kat rumah ada 'gum'! Tak boleh keluar rumah. Ada TV, ada video game, internet... mcm2 ada... Kesannya, makan kurang zat dan tinggi lemak dan kurang excercise atau guna tenaga. Mak Ai!! Naik lah berat badan. 

Begitulah terjadi pada anak buah saya, Eden. Umur 23 dah cicah 90kg. baru 23 tahun. Kalau tak buat apa2, sambung gaya hidup sama. Apa jadi bila sampai umur 40 tahun? Bukan ke 120kg namanya!!

Alhamdulillah uncle dia buat Herbalife. So dia pun teringin nak turun berat badan, nak macam dulu.. hehe. Bermula saperti biasa dengan Start Now Pack, haaa... dia turun 12.5kg. Hensem selalu...








No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...