Tuesday, May 6, 2008

Wan Anuar Lost 26kg in 5 months

Seminggu sebelum saya ke Extravaganza Singapore 2007, saya berjumpa dengan Anuar di kedai gambar Fuji di Taman Melawati. Saya nak print gambar testimonial untuk saya bawa bersama ke Singapore. Anuar memang dah lama mencari jalan nak turunkan berat badan. Melihat gambar-gambar yang saya nak print tu, dia tertarik dan memberanikan bertanya.. betul ke ni bang? Pasal kami nak ke Singapore, tengah exited gile, saya pun dengan exited nya cerita mengenai produk dan testimoni. Dia sangat berminat. Dan saya berjanji akan bertemu semula dengannya sekembalinya saya dari Singapore...
Balik dari Singpore, lagi exited gile.. hehe, saya present and dia setuju mula dengan program. Anuar adalah orang yang bersemangat tinggi. Semasa dalam program, dia selalu bertanya ....ini boleh makan tak.... kacang boleh makan tak... dan setiap apa yang dia nak makan, sekurang-kurangnya dia bertanya. Anuar membuatkan kerja saya juga menjadi senang.
Semnggu sekali, saya akan berusaha timbang kemajuan dia. Minggu pertama tau tak... dia turun 3.8kg!! Mak Ai!! Bersemangat saya tengok. Minggu2 seterusnya, kalau saya sibuk, dia akan hantar sms... bila nak timbang bang? Tak boleh escape...
Selepas beberapa minggu, dia turun 18kg... pinggang turun dari 42" ke 36". Seronok gile lah dia. Lebih bertenaga. Orang lain dah mula nampak hasil... lebih muda.. lebih hensem...
Anuar sekarang dah menjadi distributor serious dalam Herbalife dan ingin menolong ramai orang lain untuk menjadi sihat dan berjaya...
Semua ini bermula dengan Anuar tertarik melihat gambar tadi... dan telah membuat keputusan untuk melakukan sesuatu. Saya hanya berada di tempat print gambar tu secara kebetulan. Saya tak kan boleh buat apa2 jika dia tidak membuat sebarang tindakan. Tahniah Wan Anuar..
Secara keseluruhannya Wan Anuar telah berjaya menurunkan berat badannya sebanyak 33Kg. Alhamdulillah... dia dan isterinya Rafiah sekarang membuat perniagaan Herbalife secara full time menyambung misi luar biasa untuk menolong ramai orang lain lagi... insayAllah mereka dan orang bersama mereka akan berjaya... dunia dan akhirat.


Disclaimer
***The above product results are not typical. Individual result may vary.
***Hasil produk diatas adalah tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza

Sunday, May 4, 2008

Amalina mula menulis blog...

Amalina bersama distributor
Gen H dari Europe
Amalina nak ikut Abah dia. Abah dia tulis blog, dia pun nak tulis blog juga..

Umur 19 tahun. Sangat suka buat business Herbalife. Dream Car dia adalah kereta Porsche.. InsyaAllah satu hari dia akan dapat juga. Semua orang perlu kepada impian. Kalau kerja tanpa impian, macam kapal tanpa kemudi. Belayar ikut arus atau angin yang meniup. Walaupun rasa kerdil, walaupun rasa lemah atau kecil, harus ada impian. Impian menjadikan seseorang itu bermotif jelas untuk bekerja. Impian memberi ruang kepada kita mengukur sejauh mana kejayaan kita. Alhamdulillah dalam Herbalife, seseorang itu diberi harapan baru. Impian memberi sebab kita berdoa memohon pada yang Maha Esa. Harapan baru untuk mencapai impian..

layari blognya...http://amalina-peter.blogspot.com/
Amalina's Dream Car - 2007

Hj Jali bapak saudara ku

Business kami banyak dikalangan orang yang kami kenal. Bapak saudara (sepupu) saya dari Brunei juga mengambil produk Herbalife. Biasalah, datang ke rumah emak di Kota Kinabalu, sharing-sharing, berkenaan dengan produk, nak cuba...
Umur 58 tahun. memang orang jaga makan. Tak berapa gemuk tapi perut dah naik sikit. Selalu letih. Excercise pun tak larat. Tapi kira 58 tahun tu ok lah. Biasalah orang kata kan. Dah tua... hehe
Dia turun 5kg, perut pun dah flat sedikit, tapi yang best tu, dia rasa bertenaga, aktif, kurang nak tidur petang, excercise pun bertenaga.. luar biasa...
"Saya dah jumpa apa yang saya cari sebelum ini, saya akan menggunakannya Herbalife selamanya.."
Haji Jali baru je pencen, dan katanya, "kita nak hidup sihat tertamanya bila kita pencen"...
kekadang, kita selalu lupa, kita perlu hidup 20 tahun lagi selepas pencen... biasanya lah... fikir-fikir lah.

Disclaimer
***The above product results are not typical. Individual result may vary.
***Hasil produk diatas adalah tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza

Saturday, May 3, 2008

First Herbalife International Event!!

Pada July 2007, saya dan keluarga saya first time ikut Herbalife International Event yang dibuat di Singapore. Exited gila waktu tu. Antara syarat untuk berjaya dalam Herbalife, orang lama-lama kata, kena ikut SEMUA event. Kami ikut je. No question asked!! Bukan saja tu, exited gila nak pergi. Tak sabar2 lagi tunggu waktu.
Herbalife Singapore Extravaganza waktu tu dihadiri oleh negara dari Asia Pacific saperti Thailand, Indonesia, Korea, Japan, Australia, New Zealand, Philippine, Taiwan, India, Singapore dan Hong Kong.
Dalam perjalanan ke tempat event, kami berjumpa dengan Karinda dari Australia. Beliau telah turun 30kg menggunakan produk Herbalife. Wow!! Gempak! Antara soalan yang saya tanya, "do you experience any flabby around your body"? Dengan yakinnya dia tunjuk bawa lengan dia, memang tak nampak flabby pun. Herbalife is extraordinary. Alhamdulillah.


14,000 distributor dari pelbagai negara APAC dibawah satu bumbung. Singapore EXPO. Macam tengok lawan bola. Tapi... bila masa training, semua focus menulis. Jim Rohn pernah berkata... "Herbalife is the biggest self development program..." Memang betul pun. Kami belajar.. How to be a better person.. Bukan 'how to sell' atau 'how to recruit'. It's an amazing company.
14,000 Herbalife Distributor
Kami berpeluang berjumpa dengan ramai distributor dari pelbagai negara. Herbalife ketika itu sudah beroperasi selama 27 tahun di 63 negara, lagi menanamkan keyakinan kepada kami untuk terus membuat perniagaan Herbalife selamanya (dengan izin Allah).



Produk luar biasa, Syarikat amazing.. tinggal lagi kami sendiri. Nak ke tak nak. Orang lain yang lama dah dalam Herbalife dah meningkat, maju, memperolehi pendapat aktif dan pasif. Itu yang kami cari.

Bukan saja saya dan Asriah je yang pegi. Kedua anak kami juga qualify untuk pergi, walaupun waktu tu mereka masih belajar. Saya masih ingat lagi, Amalina terpaksa menulis surat kepada Unuversity dia untuk memohon kebenaran untuk hadir International event ini. Alhamdulillah kami semua pergi. Event ini telah memberikan keyakinan kepada kami untuk lebih berusaha, jangan give up, terus belajar dan terus belajar dan terus menolong orang lain untuk mendapat kesihatan dan gaya hidup yang luar biasa. Alhamdulillah.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...