Saturday, May 3, 2008

First Herbalife International Event!!

Pada July 2007, saya dan keluarga saya first time ikut Herbalife International Event yang dibuat di Singapore. Exited gila waktu tu. Antara syarat untuk berjaya dalam Herbalife, orang lama-lama kata, kena ikut SEMUA event. Kami ikut je. No question asked!! Bukan saja tu, exited gila nak pergi. Tak sabar2 lagi tunggu waktu.
Herbalife Singapore Extravaganza waktu tu dihadiri oleh negara dari Asia Pacific saperti Thailand, Indonesia, Korea, Japan, Australia, New Zealand, Philippine, Taiwan, India, Singapore dan Hong Kong.
Dalam perjalanan ke tempat event, kami berjumpa dengan Karinda dari Australia. Beliau telah turun 30kg menggunakan produk Herbalife. Wow!! Gempak! Antara soalan yang saya tanya, "do you experience any flabby around your body"? Dengan yakinnya dia tunjuk bawa lengan dia, memang tak nampak flabby pun. Herbalife is extraordinary. Alhamdulillah.


14,000 distributor dari pelbagai negara APAC dibawah satu bumbung. Singapore EXPO. Macam tengok lawan bola. Tapi... bila masa training, semua focus menulis. Jim Rohn pernah berkata... "Herbalife is the biggest self development program..." Memang betul pun. Kami belajar.. How to be a better person.. Bukan 'how to sell' atau 'how to recruit'. It's an amazing company.
14,000 Herbalife Distributor
Kami berpeluang berjumpa dengan ramai distributor dari pelbagai negara. Herbalife ketika itu sudah beroperasi selama 27 tahun di 63 negara, lagi menanamkan keyakinan kepada kami untuk terus membuat perniagaan Herbalife selamanya (dengan izin Allah).



Produk luar biasa, Syarikat amazing.. tinggal lagi kami sendiri. Nak ke tak nak. Orang lain yang lama dah dalam Herbalife dah meningkat, maju, memperolehi pendapat aktif dan pasif. Itu yang kami cari.

Bukan saja saya dan Asriah je yang pegi. Kedua anak kami juga qualify untuk pergi, walaupun waktu tu mereka masih belajar. Saya masih ingat lagi, Amalina terpaksa menulis surat kepada Unuversity dia untuk memohon kebenaran untuk hadir International event ini. Alhamdulillah kami semua pergi. Event ini telah memberikan keyakinan kepada kami untuk lebih berusaha, jangan give up, terus belajar dan terus belajar dan terus menolong orang lain untuk mendapat kesihatan dan gaya hidup yang luar biasa. Alhamdulillah.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...