Thursday, April 16, 2009

Paksu Latif turun 12kg



Paksu Latif berjaya menurunkan berat badannya sebanyak 12kg. Saiz seluarnya menurun dari saiz 40 sekarang ke saiz 36. Alhamdulilllah

Disclaimer
***The above product results are not typical. Individual result may vary.
***Hasil produk diatas adalah tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza

Sunday, April 5, 2009

Bagaimana saya berjumpa Dr kamarulzaman

Saya suka cerita bagaimana first time saya berjumpa dengan hamba Allah luar biasa ini, Dr Kamarulzaman. Waktu Herbalife Super HOM di Berjaya Times Sq, hari sebelum Malaysia Spectacular 2009. Waktu masing-masing sibuk memberi testimonial produk, saya tekejut mendengar ada hamba Allah ini dah turun 40kg menggunakan produk Herbalife. Apa tak tekejutnya, saya tak pernah miss STS setiap bulan, dan saya tak pernah dengar rekod 40kg dari sesiapa pun.

Habis je program tu, saya datang berjumpa dia. Kenalkan diri saya dan kami sempat berbincang. Very humble. Tak cakap pun dia dalam bidang kedoktoran. Alhamdulillah sempat ambil gambar dengan dia.


Balik saya ke rumah, saya buat research sedikit, cari nama dia dalam google.. kut2 mana tahu keluar blog ke apa2 lah. Mudah je saya jumpa dan masyaAllah, gambar sebelum dia makan produk Herbalife...

Sejak dari hari tu, saya mula nampak dia datang event after event. Yang bestnya dia attend Herbalife Extravaganza di Korea pada June 2009.


Dia juga qualify Star Cruise Vacation!! Naik cruise FREE!! Herbalife bagi.... alhamdulillah


kenapa seorang doktor tertarik dengan Herbalife? Pasal Herbalife boleh membantu ramai orang untuk sihat. Tengok lah dioa sendiri. Kalau tak jumpa Herbalife, apa dah jadi pada Dr ni. Dan sekarang dia alhamdulillah dah sihat, tapi dia tak mau sihat sendiri. Dia nak orang lain sihat juga. So, dia teruskan misi murni ini... Alhamdulillah.
Sekarang dia bersama rakannya, telah membuka Kelab Nutrisi di beberapa tempat di Malaysia. Ramai lagi orang boleh dia tolong. Dia di anugerah dengan pin Global Expansion Team tahun 2010.

Tahniah Dr
Daripada perubahan seorang individu kepada perubahan masyarakat.... teruskan perjuangan Dr.

Layari blog dia http://kamarulklang.blogspot.com/

Disclaimer
***The above product results are not typical. Individual result may vary.
***Hasil produk diatas adalah tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza

Musab

Alhamdulillah, kami terima menantu pertama kami pada Feb 2009. Musab bernikah dengan anak sulung kami, Qurratu Ain.

Majlis pertunangan berjalan secara kecil kecilan. Waktu tu Musab mempunyai masalah sedikit lebihan berat badan. Qurratu Ain nak dia turunkan berat badan dia sebelum hari nikah. Waah.. jadi syarat pulak! Biasalah, kalau nak minta bile lagi? hehe

Tengah baca doa lepas majlis tunang


Alhamdulillah, turun 18kg



Aaahh... ada sesiapa rasa nak pakai baju slim tu, sebelum kahwin, sahutlah cabaran macam Musab. Senang cari baju... hehe

Disclaimer
***The above product results are not typical. Individual result may vary.
***Hasil produk diatas adalah tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza

Ishan turun 16kg


Febuari 2008, kami nak ambil kunci rumah yang baru kami beli di Taman Setiawangsa. Saya selalu memakai butang "Lose Weight Now Ask Me How" dan waktu tu seorang dari pegawai syarikat pemaju yang melayan kami nampak butang yang saya pakai.

Dia pun tanya... apa ni? Saya terus dengan exited nya keluarkan album kecil saya yang selalu saya simpan di poket belakang, tunjukkan dia gambar 'before after'... dia sangat teruja dan nak tahu lebih lanjut. Hari itu kami selesaikan dulu urusan rumah dan berjanji nak jumpa dia di masa lain.
Malam tu, sambil nak keluar bersama keluarga, saya mendapat sms ..."Bila nak jumpa saya nak turun berat badan"... Wow!! Very positive prospect... Saya jawab smsnya dan terus membuat temu janji.
Selepas membuat presentation dan sampling, dia bersetuju memulakan program...

Alhamdulillah Ishan berjaya menurunkan berat badannya sebanyak 16kg. Sekarang dia nampak 10 tahun lebih muda, tukar semua pakaiannya kepada yang lebih kecil. Sehingga sekarang, dia mengambil produk Herbalife bersama keluarganya.

Disclaimer
***The above product results are not typical. Individual result may vary.
***Hasil produk diatas adalah tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...