Wednesday, May 25, 2011

Turun berat badan..... insyaAllah pasti boleh!!

Saya sangat heran kenapa ada orang dapat good result dan ada yang tak dapat good result bila guna produk Herbalife. Ada pulak kata dia tak serasi guna produk Herbalife... macam2 komen. Bila saya mula makan produk dulu, TAK PERNAH  terlintas dalam fikiran saya yang produk ni tak serasi ke, tak berkesan ke, atau pendek kata kegagalan TAK PERNAH terlintas dalam fikiran saya.
ALL THE TIME bila saya start program, saya TAHU dan YAKIN saya akan turun berat badan. Agaknya tulah formula saya dapat kuruskan berat badan ... hehe. Yakin dan Percaya!


Bagaimana saya buat? Okey... gini cara saya buat. Ini saya tau!! Bukan orang lain. Ini cara saya turun berat badan..... Senang je...


Breakfast : HERBALIFE SHAKE!!
10pagi : Snacking - 2 biji telur rebus dan minum teh-0-kosong... (saja minum dgn kawan2)
Lunch : HERBALIFE SHAKE!!
3-4ptg: SHAKE lagi.... (2 scoop F1 saja... tak ada F3's)
Dinner : Sejemput nasi, lauk dan sayur.
Sepanjang hari minum secukup 3 liter air campur tea-mix.
minum 2 botol (2x1.5L )
Aaahhh itu saja cara saya. Tak susah pun. Waktu dalam program, 
NO UNHEALTHY SNACKING!!
Makna: No Biscuit! No Curry-puff!! No Pisang-goreng!! No Mee goreng!! No Nasi goreng!! No Burger!! No fries!! No Teh tarik!! No No No tepung, minyak and gula.


Sekali sehari je saya makan REGULAR HEALTHY MEAL. Colourful meal. nasi skit, sayur warna warni dan lauk (protein).
Ikan bakar dan sayur pelbagai warna... terbaek!!
Bagaimana saya bancuh shake: 2 sudu bukit Formula 1, 2 sudu rata Formula 3 dicampur dalam 100ml susu rendah lemak dan 200ml air sejuk (ais) dan blend...



Tea-mix: satu sudu teh tea-mix dalam air panas atau sejuk. minum 3 kali sehari. Power!!

Shake boleh dibancuh dimana2 dengan mudah. Jangan senang ada alasan!!
Susah ke diatas? kalau dibuat betul dan tiada ciluk ciluk, dan timbang dengan coach anda SEMINGGU SEKALI, InsyaAllah ada result. Saya yakin. Itu cara saya buat, itu cara saya ajar customer, itu cara saya ajar downline saya. Wallahualam!!


Disclaimer
***The above product results are not typical. Individual result may vary.
***Hasil produk diatas adalah tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...