Thursday, November 24, 2011

Tahniah Harimau Malaya!!

Panas panas juga baru-baru ini tengok pasukan harimau kita melawan Indonesia di perlawanan akhir SEA Games 2011. Saya yang dah lama tak tengok bola juga terpanggil untuk menyaksikan detik yang bersejarah ni. Saya mengaku melihat prestasi pasukan Malaysia, memang sangat banyak improvement. Luarbiasa!! 
Tahniah Harimau! 
Tahniah juga kepada coach kita Ong Kim Swee.
Satu kepuasan yang luar biasa bila mendapat hasil dari usaha luar biasa!

Kepuasan dari seorang coach, hanya dia seorang yang tahu
Saya percaya seorang coach apabila bekerja bertungkus lumus untuk memenangkan pasukannya, bukan imbuhan kewangan yang dicari. Tetapi kepuasan dari kejayaan yang dimenangi bersama, yang mengharumkan nama negara. Itu adalah kepuasan yang tak boleh dinilai dalam bentuk wang dan ringgit. Coach dan pasukannya mesti bekerjasama dan berusaha bersama untuk mendapat kemenangan tersebut.
Kami sebagai coach dalam Herbalife pun begitu. Walaupun tak glamour saperti Ong Kim Swee, tetapi apabila kami dapat menolong seseorang itu merubah kehidupannya dari tak sihat kepada sihat, dari tak tau kepada tau, dari tak yakin kepada yakin dan dari tak ada duit kepada ada duit, kepuasan apabila mereka puas, sukar untuk digambarkan.
Alhamdulillah kami ingin berkongsi kepuasan kami sebagai coach dapat membantu beberapa pelanggan kami di Kelab kami di NutriCity Taman Melawati. Mereka sangat happy, kami lagiiiii happy. Bukan lah kami happy pasal dapat untung, tetapi kerana mereka dapat result. 

Wellness Coach Ismail  bersama club member Salina dan Sofia



Nazirah mengambil Herbalife untuk menurunkan lemak dan tambah otot. 
Kejayaan mereka diatas, bukanlah sepenuhnya hasil dari kami sebagai coach, tetapi juga dari hasil usaha diri mereka sendiri. Samalah saperti Coach Ong Kim Swee, tanpa ahli pasukan harimau yang bekerja keras bertungkus lumus, kejayaan Malaysia tidak akan dicapai.

Tahniah Salina, Sofia dan Nazirah. 
Terima kasih kerana membuatkan kami happy!!


Disclaimer
***The above product results are not typical. Individual result may vary.
***Hasil produk diatas adalah tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza


Monday, November 7, 2011

AWAK SERIOUS KE?

Setiap pagi saya bangun, saya perlu SARAPAN. Apa yang harus saya ambil? 
Saya tak rajin masak. Pagi lagi saya dah sibuk nak pergi kerja. Bangun cukup-cukup masa untuk bersiap, mandi, bersolek... nak kena cepat pulak. Nanti kena traffic jam!! 
Ramai orang tak sempat sarapan setiap hari
Jawapanya Herbalife Shake!! Sekejap je siap. Berkhasiat. Kenyang. Bertenaga. Ringan badan. Tak mengantuk. LUARBIASA!!!
Shake senang dibuat dimana-mana
Apa susahnya ambil shake? Saya rasa kalau buat shake yang begitu mudah pun tak dapat, eh eh Serious ke nak berubah? "Tolong lah aku".. "Aku nak kurus ni".. "Boleh tak aku kurus tapi tak perlu semua ni? Tak perlu excercise... tak perlu diet... semua tak perlu..." ..pandai-pandai lah nak hidup... buatlah apa yang patut...Semuga berjaya..
Point is:
Saya tak mampu bantu kalau anda sendiri tidak bersedia untuk melakukan perubahan!
Boleh ke, masuk University, nak DEGREE, tapi tak mau masuk kelas. Tak masuk akal kan?
I LOOK FOR SERIOUS PEOPLE....
I LOVE PEOPLE WHO ARE SERIOUS...
Apa kah tanda-tanda customer yang serious?
1. Mereka selalu positive!
Dari wajah mereka kita dah tahu mereka serious. Riang bila berjumpa. Exited bila jumpa dengan coach. Mereka dah tanamkan BELIEVE pada produk. Dari mana datangnya believe ini? Dari testimonial coach dan pelanggan-pelanggan yang lain. Mereka percaya dan mengatakan "kalau orang lain boleh, PASTI aku pun boleh".
2. Exited nak timbang setiap minggu.
Haaa... ni yang best!! Kadang coach sendiri pun terlalu sibuk, ter-miss juga nak buat appointment  untuk timbang.  Tau apa yang serious customer buat? Dia akan call atau SMS coach "BILA NAK TIMBANG"... Aaaaa.... best betul kalau dapat customer macam ni. Ni'mat turun dari langit...
3. Selalu bertanya coach.
Customer yang serious akan SERING BERHUBUNG dengan coach samada SMS atau Call. Mereka akan selalu bertanya dan merujuk makanan yang mereka makan setiap hari. Ramai customer tak tahu banyak perkara mengenai makanan setiap hari. Ada yang tak tau pun biskut, kacang tanah,  tak boleh makan semasa program. Atau sop ekor...byk lemak tu... mereka akan menjadikan coach teman mereka. 
Orang yang serious akan faham bahawa setiap KEJAYAAN itu memerlukan kepada USAHA.
Nothing is free!!
Kenapa kita lebih berat badan? Apa yang kita makan setiap hari selama 10 tahun lepas. Nak budget makan, pasal nak beli baju baru, telefon baru, kasut baru... korban lah khasiat dalam makanan. Ambil makanan yang tak bernilai kesihatan. Selepas 10 tahun, badan dah tak sihat, kini sampai masanya, kita mesti BAYAR BALIK!! 
Orang yang serious akan faham, setiap perubahan yang perlu dibuat itu memerlukan kepada kos. Nak repair kereta boleh free kah? Ni kan nak 'repair badan'..
Nak pebaiki kereta kena pakai duit... nak pebaiki badan asyik aja nak free... 
Kami selalu berdoa, bukan dapat jualan tertinggi, tetapi dapat customer yang serious yang luar biasa. Tak perlu ramai. Hanya segelintir sahaja yang serious, boleh bawa perubahan yang luarbiasa kepada kerja-kerja kami.
Soalan bagi orang yang berniat nak ambil Herbalife untuk program menurunkan berat badan mereka atau program kesihatan mereka:
ARE YOU SERIOUS?

Disclaimer
***The above product results are not typical. Individual result may vary.
***Hasil produk diatas adalah tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...