Monday, November 7, 2011

AWAK SERIOUS KE?

Setiap pagi saya bangun, saya perlu SARAPAN. Apa yang harus saya ambil? 
Saya tak rajin masak. Pagi lagi saya dah sibuk nak pergi kerja. Bangun cukup-cukup masa untuk bersiap, mandi, bersolek... nak kena cepat pulak. Nanti kena traffic jam!! 
Ramai orang tak sempat sarapan setiap hari
Jawapanya Herbalife Shake!! Sekejap je siap. Berkhasiat. Kenyang. Bertenaga. Ringan badan. Tak mengantuk. LUARBIASA!!!
Shake senang dibuat dimana-mana
Apa susahnya ambil shake? Saya rasa kalau buat shake yang begitu mudah pun tak dapat, eh eh Serious ke nak berubah? "Tolong lah aku".. "Aku nak kurus ni".. "Boleh tak aku kurus tapi tak perlu semua ni? Tak perlu excercise... tak perlu diet... semua tak perlu..." ..pandai-pandai lah nak hidup... buatlah apa yang patut...Semuga berjaya..
Point is:
Saya tak mampu bantu kalau anda sendiri tidak bersedia untuk melakukan perubahan!
Boleh ke, masuk University, nak DEGREE, tapi tak mau masuk kelas. Tak masuk akal kan?
I LOOK FOR SERIOUS PEOPLE....
I LOVE PEOPLE WHO ARE SERIOUS...
Apa kah tanda-tanda customer yang serious?
1. Mereka selalu positive!
Dari wajah mereka kita dah tahu mereka serious. Riang bila berjumpa. Exited bila jumpa dengan coach. Mereka dah tanamkan BELIEVE pada produk. Dari mana datangnya believe ini? Dari testimonial coach dan pelanggan-pelanggan yang lain. Mereka percaya dan mengatakan "kalau orang lain boleh, PASTI aku pun boleh".
2. Exited nak timbang setiap minggu.
Haaa... ni yang best!! Kadang coach sendiri pun terlalu sibuk, ter-miss juga nak buat appointment  untuk timbang.  Tau apa yang serious customer buat? Dia akan call atau SMS coach "BILA NAK TIMBANG"... Aaaaa.... best betul kalau dapat customer macam ni. Ni'mat turun dari langit...
3. Selalu bertanya coach.
Customer yang serious akan SERING BERHUBUNG dengan coach samada SMS atau Call. Mereka akan selalu bertanya dan merujuk makanan yang mereka makan setiap hari. Ramai customer tak tahu banyak perkara mengenai makanan setiap hari. Ada yang tak tau pun biskut, kacang tanah,  tak boleh makan semasa program. Atau sop ekor...byk lemak tu... mereka akan menjadikan coach teman mereka. 
Orang yang serious akan faham bahawa setiap KEJAYAAN itu memerlukan kepada USAHA.
Nothing is free!!
Kenapa kita lebih berat badan? Apa yang kita makan setiap hari selama 10 tahun lepas. Nak budget makan, pasal nak beli baju baru, telefon baru, kasut baru... korban lah khasiat dalam makanan. Ambil makanan yang tak bernilai kesihatan. Selepas 10 tahun, badan dah tak sihat, kini sampai masanya, kita mesti BAYAR BALIK!! 
Orang yang serious akan faham, setiap perubahan yang perlu dibuat itu memerlukan kepada kos. Nak repair kereta boleh free kah? Ni kan nak 'repair badan'..
Nak pebaiki kereta kena pakai duit... nak pebaiki badan asyik aja nak free... 
Kami selalu berdoa, bukan dapat jualan tertinggi, tetapi dapat customer yang serious yang luar biasa. Tak perlu ramai. Hanya segelintir sahaja yang serious, boleh bawa perubahan yang luarbiasa kepada kerja-kerja kami.
Soalan bagi orang yang berniat nak ambil Herbalife untuk program menurunkan berat badan mereka atau program kesihatan mereka:
ARE YOU SERIOUS?

Disclaimer
***The above product results are not typical. Individual result may vary.
***Hasil produk diatas adalah tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza

3 comments:

ib said...

Salam uncle Allen. Kacang tanah dilarang ye semasa program penurunan berat? Apa lagi ye makanan yang tak boleh diambil selain makanan bergoreng? Saya baru tahu tentang kacang tanah tu. T_T

Allen said...

Kacang tanah tinggi kandungan minyak.. elakkan..

CILI TOMATO said...

keropok ikan( yg keping goreng sndr tu) leh mkn x?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...