Saturday, April 28, 2012

Road to President Team 1

Perjalanan ke President team ini memanggil saya untuk menulis banyak mengenai impian, masa depan dan kerja kuat!! Last entry saya, saya masuk mengenai cerita Khoo Cai Lin dan saya kaitkan pulak dengan pengalaman saya dalam Herbalife.


CEO Herbalife, Michael O Johnson
Baru-baru ini, kami mendapat panggilan 3rd cut call dari Michael Johnson, CEO Herbalife dari Los Angeles USA. Maksud, saya dan Asriah dalam kualifikasi bulan terakhir untuk mencapai tahap President Team dalam Herbalife. Satu tahap yang menjadi impian hampir semua distributor Herbalife.
Suasana kualifikasi menjadi President Team ini telah dengan sedikit sebanyak mempengaruhi twit saya dalam twitter, entry saya dalam blog dan banyak lagi. Satu pengalaman yang sukar untuk di ceritakan. InsyaAllah saya akan share banyak lagi.
Amirah merakamkan perasaannya...

Tapi yang menyentuh hati saya dan isteri, adalah seorang distributor, 5th line saya, yang telah merekodkan perasaan beliau mengenai journey kami berdua dalam entry dalam blognya http://uwaes-amirah.blogspot.com/ 

Saya 'cut and paste' masuk dalam blog saya untuk sharing bersama.

********************************************************************************************************

Bila Uncle Allen menangis...

Bismillah.

Aku ingat lagi, waktu Auntie Kamilah nak naik Pres. Team, kitaorg de-downline auntie termasuklah Uncle Allen & family dtg waktu MOJ 3rd Cut Call utk Auntie Kamilah & Uncle Ayub. Uncle sgt promote dtg 3rd cut call ni. Uncle kata, kite boleh imagine our very own conference call bile kite nak qualify as Pres Team nnti. Auntie lg best. Auntie kata, sape tak dtg, memang la sgt tak look forward nak jadi Pres Team. Hamek kau.

Waktu 3rd cut call Auntie Kamilah, Uncle menangis... Serious sebak seban semua ade bila tgk Uncle yang Uncle tu nangis. Tengok Uncle nangis aku pun nangis sama. Duplication. Hehe. Bila Uncle Allen menangis, nampak sgt how bad Uncle nak jd Pres Team. That was last year. I thought its gonna be another two or three years for me to attend Uncle's and Auntie's 3rd cut call. Wrong!

19 April 2012. Uncle Allen post kat World Team group, tarikh MOJ 3rd Cut Pres Team call utk Uncle and Auntie. Oh my Allah! Its MOJ 3rd Cut Pres Team call! Pengsan.


Okay seriously terus nangis. Rasa macam semalam baru kenal uncle and auntie. Waktu tu Uncle and Auntie baru Active World Team. At that time, aku just makan produk je. Belum dapat hidayah nak buat bisnes. Tau psl Uncle pun sebab Tata & Dai dok sebut2 nama Uncle and Auntie. Bila aku dapat hidayah nak buat bisnes, Uncle and Auntie da GET Team. 

Okay kejap. Sape kah yg blur apekah Active World Team, GET Team, Pres Team angkat tgn! Non-Herbalifians sure blur hehe. Okay jangan nangis. Aku explain k. Itu stages of success dlm Herbalife. Sila baca sendiri kt bawah ni. Picture talks a thousand words. Hehe.


Haa. Jelas kannn? President's Team tu kat atas sekali. Sila lah faham faham sendiri how important that position is :) Dan siapakah pulak si MOJ ni? Nama panjang dia ni Micheal O Johnson. CEO Herbalife Sedunia hehe. Kacak bergaya. Grrrrtt grrt.

Menjadi tradisi Herbalife, bagi mereka mereka yg tgh final month qualification to President's Team akan trima 3rd cut conference call dari MOJ direct dari Herbalife US utk recognition, kata2 semangat, dan pecutan terakhir!!! Serious Herbalife Corporate mmg sll appreciate us for our hard work. Kalau kerja ngn bos, sure tak dapat camni. 

24 April 2012. Tibalah hari yg bersejarah ini. On the way nak ke Herbalife Office, jantung berdebar-debar. Macamla third cut call aku kan. Hehe. Ekceli aku terdtg lambat sket. Turun je dari kereta, terus lari ala ala Watson Nyambek naik 3rd floor. Pastu igtkan buat kat meeting room, rupenye kat office Mr. Sridhar. Yeayyy dpt masuk office die hehe. Syok beb dpt masuk office GM! Bapak lah besar!

Ni waktu conference call sedang berlangsung... oohh... Tak boleh tahan air mata. Dengar je MICHEAL O JOHNSON sebut nama 'ALLEN' & 'ASRIAH', terus berjurai jurai air mata. Aku terbayang, one day MOJ akan sebut nama 'AMIRAH and at that time I'm having my 3rd cut Pres Team call with him.Ameen ya rabb! Korang smue cepat ameen! Paksa rela haha. 

Auntie tgh nangis. Aku pun nangis. Again,. Duplication hehe.

Serius, mmg rasa lain sgt bila Uncle & Auntie yg qualifying Pres Team. Maybe sebab Uncle & Auntie resides a very special place in my heart :') Nak kata rapat bebenor ngn Uncle and Auntie tu tidaklah, but they always love us unconditionally,  downlines yg they always call as anak-anak :') Yes. They do treat us like family. They walk the talk. Bila aku down, Uncle mesti mcm perasan. And out of no where, Uncle akan dtg kat aku, and start throwing all the general advice yg setiap kali pun akan 100% kena dengan apa yg aku tgh rasa. Uncle ni sebenarnya sape aku pun tatau. A mind reader perhaps? Muahahaha. Amazing kan? Uncle is always a wise man. Nak nasihat tentang apa saja, pegi la jumpa die. You couldnt expect ape yg akan keluar dr mulut uncle! InsyaAllah a very wise advice!

Jom ngumpat Auntie plak. Kalau terlepas ckp kat depan auntie yg kita tgh sedih, sure kene paksa crite sampai habis. And auntie akan pinjamkan bahu utk kita nangis bagai nak rak kat dia. Mendengar attentively macam kite ni anak dia. Pas da nangis, Auntie takkan kasi sedih lama2. Auntie sll suruh jd kuat. Auntie selalu akan buat kita ingat dan kembali pada Allah. Subhanallah. Bila Auntie nmpak kite salah, Auntie akan tegur direct. Hamek ko. Gugur wooo jantung. Uncle pun sama. Perli direct je. Tapi tak sempat pun nak terasa hati. Pasal kite tahu die nak kite grow. Pasal kite tau kite salah. So buang masa je nak terasa terasa. Baik guna energy tu utk berubah. Rasa sgt bertuah Allah tempatkan aku dlm organisasi ni. Cube tanya kat beratus downline Uncle and Auntie. Smue akan  agree ngn ape yg aku kata ni. Insyaallah. Hehe.

Honestly, I am writing this with tears in my eyes. I love them like my own parents. Sometimes, ade benda yg aku tak pernah share ngn my own parents pun, but I did share with them. Moga Allah selalu merahmati Uncle, Auntie & family. On that 24th April, Uncle tweeted these:
"When think back the moment I joint Herbalife, the Pres Team is so far away. What we did was just focused on our every step every day Making sure that every step leads to the direction of Pres Team.
If need a thousand steps, so be it. Just focus on that small step on and on. If u focus on that small steps, making sure it is always in the direction u want, u will reach yr destination eventually. No question!
Human before the existence of cars and plane, walk or ride animal that walks, and they too reached right to the corner of the world. Steps.. I used to tell my sons, STEP BY STEP... EVERY STEP IS IMPORTANT... Watch every step you make. It seems small and easy to ignore. But that one small step may lead to your victory in life and the hereafter. Not many saw us when we first joint Herbalife. Not many were borne in Herbalife yet. Only my daughters saw us. We were just like a baby.
If someone felt difficult now, I too felt difficult when I first started. You got to go through those early times. You got to be strong. Its your dream, its your goals, its where u want to go that will keep u going, and keep u going. Coz u know where u want to go... If u are trap in a desert, u know u need to keep going to survive. U know u need to be strong. Its yr life. If u don't fight, you'll be dead.
Your goals and desire of wanting it, determine your courage and yr strength. Keep going. Keep doing. Watch every step u make. Everyday! Everyone can become President Team. All you need to do is just want it so much... work for it, tons of patience... and FOCUS"
Nangis lagi. Allah~ This is so true. Uncle & Auntie was a contractor class A before join Herbalife. Dorg memang da kaya. Tapi dorg took the courage, tutup company lama, and give 100% focus kat Herbalife. Haritu dlm training, uncle expose income dia masa mula2 buat Herbalife. If I'm not mistaken, around RM2000-RM3000. Like oh my Allah!

Contractor kelas A bersabar dgn income sederhana gitu? They earn like 10-20 times kot waktu buat construction!!! Did they complain? NO. They remain teachable, humble and hold on to the belief that one day the will succeed in Herbalife. Percaya pada Allah yg maha Memberi. After 5 years, that belief is materialized today. Alhamdulillah syukur Uncle & Auntie's income last month was RM120,000! Segala puji-pujian bagi Allah :) It's not about the money. It's about who you become throughout the process. 

Benarlah. Sabar itu besar ganjarannya.

5 years back, Uncle was alone. But now, this is only small part of his organization. Subhanallah


Now think. 5 years from now, how high can you fly?  

***************************************************************************************

Thank you Amirah.... both uncle and aunty read it with tears.....

and Thank you to all for your unbelievable support!!


Disclaimer
***These results are not typical. Individual results will vary.
***Keputusan ini adalah tidak tipikal . Keputusan individu mungkin akan berbeza-beza

3 comments:

mastura radzi said...

uncle allen,such inspiring story..i read it with tears,huhu.
even sy bkn dr grup uncle,debar2 mcm grup sniri nk qualify pres.sy doakn yg terbaik utk uncle n family.
"we are mark hughes family"

Nor Khafizah Rusni said...

Sungguh Benar apa yang Amirah katakan.. pasti dan pasti saya, kami dan ratusan downline uncle yang lain merasa betapa bersyukurnya dapat bersama dalam Organisasi ini... Thank You Allah for this oppurtinity and journer~

catatanku said...

I don't know you both just in the same family of herbalife, I'm from Indonesia, but the story make me rain in tears too btw good luck for us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...