Wednesday, January 2, 2013

Statistic 2012 - Top 10 New Year Resolution.

Selamat Tahun baru 2013!



Sengaja nak buat entry pertama saya hari ini. My first 2013 entry. Semangat!

Saya nak share pasal Top 10 New Year Resolution tahun lepas 2012. 

Statistic VerificationSource: University of Scranton. Journal of Clinical PsychologyPublished: 12.13.2012


Interesting statistic!
Nak pendekkan cerita, pengalaman 6 tahun saya bersama Herbalife, SEMUA resolusi diatas, InsyaAlah, InsyaAllah, InsyaAllah... boleh dicapai dalam environment membuat Herbalife secara SERIOUS!
Mmmmm... mungkin yang ke-9 tu "Fall in love" agak mencabar skit, tapi tak mustahil. 


Kalau dilihat dari segi katagori resolusi itu, saya begitu senang sebab saya yakin dengan suasana serious bekerja dalam Herbalife boleh menwujudkan suasana mencapai semua diatas.

This is my life story!
Nak lose weight! Herbalife is definately the solution! Kalau Asriah tak jumpa Herbalife pada awal tahun 2006 hari tu, pasti dia dah mencapai berat hampir 100kg by now! Stress tau! Buat apa pun tak jadi. Tapi nak makan, makan, makan je. Thank you Allah, Thank you Herbalife!!


Asriah turun 13kg
Saya turun total 10Kg
Musab turun 18kg

Wan Anuar turun total 33kg
Dalam perniagaan Herbalife, sama je dengan perniagaan lain. Kena buat kerja. Kena serious. SEMUA ORANG BOLEH BERNIAGA. TAPI BUKAN SEMUA ORANG NAK. ITU SATU MISTERI. TAPI BUKAN KERJA KITA UNTUK SELESAIKAN MISTERI ITU.
Kalau kita betul betul serious, Herbalife boleh mengubah kita untuk lebih hargai masa. Resolusi kedua untuk 'Get Organised' boleh juga dicapai bila buat Herbalife secara serious.

ENJOY LIFE TO THE FULLEST!


WORK HARD IN HERBALIFE, YOU WILL HAVE AN AMAZING LIFESTYLE, INSYAALLAH!

Ingat! Semua kerja SUSAH! Tiada kerja senang di dunia ni. Soalannya, apakah kerja yang susah tu memberi imbuhan berganda kepada anda? 

Alhamdulillah Herbalife boleh membantu mencapai resolusi ke-4 atas: Enjoy Life To The Fullest!

Bila berniaga dalam Herbalife, kita akan selalu bertembung dengan perkara baru yang exiting! Berjumpa dengan pelanggan dan distributor baru juga satu pengalaman yang unik. Semasa saya dalam bidang construction dulu, saya kurang dapat peluang ini. Dalam Herbalife, I have the wonderful opportunity of meeting NEW friends, new business partner, new customers, and many many new faces everyday! That is something I cannot get at my previous career. It is really an exiting journey! Tepat for those looking for adventures in their life. 
Go for your resolution people! Joint Herbalife secara SERIOUS! Don't play play ok?

Dalam Herbalife juga, resolution ke-8 atas, helping others achieving their dream juga menjadi kenyataan. Bekerja keras dalam Herbalife dan memberi inspirasi kepada mereka untuk sama berjaya dan mencapai impian masing adalah satu nikmat yang tidak dapat digambarkan melalui kata-kata. Pengalaman yang sungguh memuaskan hati dan perasaan, membuatkan kita rasa tak nak berhenti kerja. Nak kerja, dan terus kerja dan terus kerja membantu lebih ramai orang lagi. Alhamdulillah.
Ramai disini perlu kami bantu mencapai impian mereka masing-masing. 
Resolusi ke-10. Spending more time with Family.
Berniaga dengan Herbalife, kita tak de boss! Kita sendiri jadi boss. So kita sendiri tetapkan bagaimana kita nak buat kerja. Yang best! Kita sendiri boleh tentukan nak kerja bersama anak walaupun mereka masih lagi baby! Perhatikan dibawah:
Mereka adalah distributor muda, ibu, yang sentiasa bersama anak
dan SERIOUS membuat Herbalife secara fulltime.
Atie dan Yus membawa baby mereka semasa
recognition di Macau, Sept 2012 lepas.
Amalina dan Abqari sebagai guest speaker
di Padang Indonesia bersama baby mereka Asiyah
Shuhaimi (bapak) mendukung baby Shuhada semasa
business presentation berjalan ni Nutricity
Ain and Musab dan anak-anak mereka semasa
training event Herbalife di Kuala Lumpur.

Herbalife membenarkan kami sekeluarga membuat
perniagaan ini bersama anak dan cucu. Alhamdulillah.

Apakah Resolusi Anda?
Apa pun resolusi yang anda letak untuk tahun ini, harus tanya diri sendiri, apakah kerja yang aku sedang buat sekarang boleh membantu aku mencapai resolusi itu? Fikir masak-masak. Renung dalam-dalam. Nasib kita tidak akan berubah jika kita tidak berusaha mengubahnya. 
Allah menyebut dalam Al Quran:
"Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum sehingga mereka mengubah nasib mereka sendiri”   (Ar-Ra’d: 11)
Alhamdulillah Herbalife banyak membantu kami baik kesihatan maupun memperbaiki dan meningkatkan gaya hidup di dunia dan akhirat.

Tak caya, call kami dan tengok sendiri peluang perniagaan, distributor-distributor Herbalife di Nutricity http://www.facebook.com/NutricityMelawati 

RESOLUSI -> PERANCANGAN -> TINDAKAN -> KEJAYAAN

Selamat Tahun Baru dan Selamat membuat resolusi untuk menjadi orang yang lebih baik.



Disclaimer
***These results are not typical. Individual results will vary.
***Keputusan ini adalah tidak tipikal . Keputusan individu mungkin akan berbeza-beza
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...