Wednesday, June 26, 2013

Ramadhan, Puasa dengan Herbalife!


Tidak lama lagi bermulanya kita berpuasa di bulan Ramadhan. Serupa satu perayaan di Malaysia. Meriah!! Memang meriah! Pasar Ramadhan, Jalan Masjid India, di masjid pun meriah, Alhamdulillah. Ada masjid terasa macam kat Makkah pulak. Tak kurang meriahnya di rumah. Minggu pertama pasti meriah, berbuka puasa bersama keluarga.
Meriah sungguh pasar Ramadhan Setiawangsa 2010

Kemeriahan ini tidak dinafikan memusat kepada makanan dan hidangan. Samada masa berbuka atau bersahur. Bangun seawal pagi jam 4:30 untuk bersahur.

Support system apa kurangnya. Nak berbuka, tak nak masak, jom pasar Ramadhan. Berbagai-bagai juadah berbuka ada dijual. Kadang pening kepala nak pilih. Tapi nafsu bergelora, apa nampak semua nak. Akhirnya kita habis dalam RM10-RM20 senang2 je. Lepas tu balik rumah, tak makan pun. Nafsu ketika membeli mangatasi kepuyaan nak makan.

PENGALAMAN SAYA TURUN BERAT BADAN SEMASA BERPUASA


10 tahun dulu, saya mula ikut program turun berat badan dengan Herbalife 10 hari sebelum Ramadhan. Saya serious ikut cakap coach. Dua shakes, 1 meal biasa dan 2 snacking. Minum air secukupnya. Selepas 10 hari, masuklah bulan Ramadhan, saya teruskan program dengan penuh semangat. Selepas seminggu berpuasa, seluar saya terasa longgar, dan saya rasa sangat tidak selesa dengan seluar saya. Saya tak tahu kenapa, saya terlupa perut saya dah mengempis dan seluar saya asyik londe. Haha...  Itu kesan sampingannya makan Herbalife.

Seronok berpuasa dengan shake Herbalife ni,


1) Mudah bersahur dengan Herbalife. Tak perlu masak, tak perlu panaskan makanan dan tak perlu makan berat yang mengandongi minyak dan karbohidrat tinggi. Sebenarnya bila makan makanan berminyak dan karbohidrat tinggi ketika bersahur, badan kita terasa sangat mengantuk dan letih. Sebab organ dalam perut dan hati (lever) terpaksa bekerja keras menstabilkan kandungan makanan yang berlebihan tadi. 

Bila saya mengambil Herbalife shake, yang pasti ianya tidak berminyak, berkarbohidrat sihat dan mencukupi untuk keperluan badan, mengandungi protein, vitamin, mineral, serat dan lain-lain khasiat. Yang bestnya, formula Herbalife dibuat dalam bentuk yang sangat ringkas apabila masuk kedalam badan, mudah untuk dihadam dan diprocess, tidak langsung membebankan organ.
2016 merupakan Ramadhan saya ke 10 menggunakan Herbalife shake untuk bersahur dan berbuka.
Sangat membantu dan sangat memberi menafaat Alhamdulillah
Antara lain yang saya suka adalah Herbalife tea-mix. Ini sangat berguna bila kita bangun awal, mengantuk, dan bila kita minum je Herbalife Refreshment Tea-Mix tu, terus instant terasa segar, hilang mengantuk, dan yang best boleh lakukan solat tahjud dan baca Quran tanpa menguap-nguap. Saya suka suka suka sangat Tea-Mix Alhamdulillah satu kurniaan dari Allah.
Tak caya.... cubalah....

Herbalife Tea Mix mengundungi
natural green tea dan herba lain yang sihat.
2) Berbuka puasa pun mudah. Percayalah, pengalaman saya menggunakan Herbalife shake semasa berpuasa, keinginan membeli juadah berbuka puasa ketika berjalan di pasar Ramadhan sangat berkurangan. Aaa.. ini dah satu kesan boleh jimatkan belanja. Tak tau kenapa? Bila badan kurang nutrisi, badan akan ada cara nak minta dengan meningkatkan nafsu dan keinginan makan. Bersahur dengan Herbalife shake yang lengkap dengan nutrisi membuatkan badan kita kurang meminta-minta. Minum air secukupnya untuk menggantikan air yang hilang ketika berpuasa tadi.

3-5 biji korma, air dengan tea-mix (best best) bersama Herbalife shake. Sekali lagi saya nak highlight, badan ketika berbuka sangat-sangat memerlukan air dan nutrisi. Dia nak cepat! Kalau kita makan makanan berkabohidrat tinggi dan minyak yang tinggi, organ terpaksa bekerja keras memproses makanan tadi. INGAT! Kita ada kerja lain lepas tu, Solat Terawih. Nak tak solat dalam keadaan segar? 
Cobalah Herbalife shake!!


Begitu mudah ambil shake Herbalife semasa berpuasa. Banyak membantu amalan dan kerja harian sepanjang bulan Ramadhan.


Bagi siapa yang berminat nak turunkan berat badan, ambillah peluang semasa berpuasa. Sign up program dan dapatkan coach untuk membantu anda capai target yang diinginkan.

Jom turunkan berat badan sebelum Hari Raya.


Info lanjut sila ikuti link
http://allen-peter.blogspot.my/2016/03/program-turun-berat-badan.html

atau call/whatsapp 0126181095

Disclaimer
***The above product results are not typical. Individual result may vary.
***Hasil produk diatas adalah tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza
****statement has not been evaluated by Ministry of Health. Product is not intended to cure treat diagnose prevent diseases.




1 comment:

hafiz ismail said...

uncle,,ad tak post untuk naikkan berat badan??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...