Wednesday, July 24, 2013

Kalau Cristiano Ronaldo boleh ambil produk Herbalife....

Semasa kami buat roadshow minggu lepas di Giant Batu Caves, saya sempat bersembang dengan seorang pengunjung booth kami iaitu seorang ahli Tae Kwan Do mewakili negeri (terlupa nak tanya negeri mana). Dia juga mempunyai masalah lebihan lemak walaupun membuat latihan padat lebih 3 kali seminggu. Secara spontan saya bertanya, "Kamu tak ada ke program pemakanan nutrisi untuk support aktiviti sport yang kamu lakukan"? Dia hanya mampu menggelengkan kepalanya menandakan tak de. Saya merasa sedih sekali, ahli sukan di Malaysia yang diharap untuk bekerja keras tetapi tidak mendapat sokongan nutrisi yang mencukupi.

Kebanyakkan ahli sukan di Malaysia akan makan makanan saperti orang biasa padahal mereka diharapkan membuat latihan yang banyak untuk meningkatkan prestasi sukan mereka. Malangnya mereka tidak terdedah pun kepada nutrisi seimbang. Saya suka mengambil pendekatan, jika anda nak berbeza dari orang lain, maka gaya hidup anda juga perlu berbeza. Ini termasuk makanan yang diambil.

Saya tahu, ahli sukan antarabangsa sangat menitik beratkan kepada pemakanan seimbang harian yang  diambil. Tiger Wood, pemain No 1 dalam dunia golf adalah antara contoh:


When it comes to eating right, I'm pretty easy to please. I stick to lean meats and seafood, lots of fruits and vegetables and no junk food. My typical breakfast is an egg-white omelet with vegetables. Lunch and dinner is usually grilled chicken or fish with salad and vegetables. Protein ranks high in my diet because it helps build muscle tissue. I also take daily supplements for bone protection and nutritional support. (Source: http://www.tigerwoods.com/fitness/dietAndNutrition)
Pendek kata, kalau nak maximise performance, kena serious dengan apa yang kita makan. Kalau masuk 'sampah', jadi sampah lah daging, tulang, sel, yang ada dalam badan kita. Perkara asas ini tidak semestinya untuk orang orang hebat saperti Tiger Wood saja. Apa yang kita makan, itulah yang akan jadi pada badan kita.


Setiap 35 hari, kulit kita bertukar dan badan kita menghasilkan sel baru
dari makanan yang kita makan. Apa yang kita makan, itulah yang menjadikan
badan kita sekarang. Anda punya pilihan untuk memilih.

Cristiano Ronaldo juga tidak terkeluar dari kepentingan nutrisi untuk memastikan prestasi sukannya meningkat. Tambahan pulak beliau antara pemain hebat dunia, pasti makanan menjadi satu aspek penting dalam kehidupannya. Baru-baru ini Herbalife telah menjadi Official Sport Nutrition Sponsor untuk Pemain dunia tersebut.

Semasa membuat penggambaran promosi beliau dengan Herbalife yang pertama, Ronaldo kelihatan memberi perhatian yang serious kepada cara menyediakan produk Herbalife oleh scientist Dr Heiss. Saya tidak nampak ini sebagai lakonan, tetapi minat Ronaldo kepada Nutrition Herbalife yang dia akan ambil itu sangat ketara. Sudah pasti ini sebahagian dari langkahnya untuk mendapat nutrisi bagi meningkatkan prestasinya dalam dunia sukan.








 Berikut ada gambar yang diambil dari akaun twitter beliau:

Kata2nya dalam Twitter: "@Herbalife Talking nutrition with
scientist John Heiss #SportsNutrition"

Kata2nya dalam Twitter: "Happy to be part of Team
@Herbalife - nutrition for a better life :)"
Kalau pemain hebat dunia boleh memilih Herbalife untuk prestasi sukan mereka, kenapa tidak kita orang biasa ni?

Walaupun rata-rata, distributor Herbalife banyak mempromosikan turun berat badan, tidak semestinya Herbalife adalah 'ubat kurus'. Herbalife adalah nutrisi. Herbalife adalah makanan. Apa yang membuatkan kita naik berat badan BUKAN disebabkan keturunan, tetapi gaya hidup, pilihan makanan seharian yang kurang bijak.


Bila kami mempromosikan menggunakan produk Herbalife untuk menurunkan berat badan, kami sebenarnya mengajak anda semua untuk makan makanan yang sama dengan apa yang Cristiano Ronaldo makan. 

Tak usah lah fikir lama2... dengan testimonial yang begitu banyak dan masih bertambah, buatlah keputusan terbaik untuk diri sendiri. Buatlah keputusan untuk berubah menjadi orang luar biasa.

Lakukan sekarang, call saya untuk temu janji dan saya akan tunjukkan apa Cristiano Ronaldo makan.



Tuesday, July 16, 2013

Segar Ketika Lakukan Qiamulail

Bulan Ramadhan bukan sahaja bulan kita berpuasa di siang hari sepanjang bulan, tetapi juga, kita digalakan melakukan ibadah-ibadah sunat saperti solat terawih dan qiamulail di malam hari. Banyak fadhilat melakukan ibadat-ibadat tambahan pada malam hari.


Sebelum masa sahur, kita digalakan untuk bangun lebih awal sedikit untuk lakukan sekurang-kurangnya 2 rakaat qiamulail. Doa ketika itu sangat bermakna tambahan ketika dalam keadaan sunyi sepi, jiwa kita sangat rapat pada Allah. Tiada perantaraan. Apa pun kita minta, apa pun kita luahkan dan tangisan mengingatkan dosa yang dilakukan dan mengharapkan pengampunan dari Allah.



Cabaran untuk setengah orang termasuk saya ketika saya sangat mengantuk ketika melakukan ibadat tadi.  Tindakan diluar kawalan adalah menguap sepanjang ibadat dan sering terganggu daripada khusuk dan focus untuk menjiwaii amalan kita awal pagi tersebut.



Herbalife NRG Tea menyegar minda ketika melakukan solat
Selama tujuh tahun saya telah menggunakan produk Herbalife untuk pemakanan dan kesihatan dan saya dapati NRG Tea banyak membantu saya untuk segar minda. Sebelum tidur, saya akan sediakan sebotol air, cawan dan Guarana Powder Plus Tea sebelah tempat tidur saya. Bila jam loceng berdering, ketika dalam keadaan 'mamai' dan mengantuk, saya campurkan 1-2 sudu teh Guarana Powder Plus masuk ke dalam cawan tadi dan dicampur dengan air kosong. Saya minum dan Alhamdulillah terasa segar serta merta (itu pengalaman saya berkali-kali).


Dengan NRG ini, tak perlu lagi saya berlawan dengan mengantuk yang saya langsung tidak boleh kawal.



Sedikit maklumat mengenai apa itu Guarana Powder Plus Tea, boleh dengar penerangan dari Dr Luigi Gratton dalam Youtube dibawah:




Jom lengkapkan diri kita dengan nutrisi seimbang sepanjang bulan puasa dan aktifkan malam kita dengan ibadat dengan sempurna.


Semuga dapat membantu anda semua.

Selamat Berpuasa dan menjalankan ibadat Qiamulail.

*statement has not been evaluated by Ministry of Health. Product is not intended to cure treat diagnose prevent diseases.



Info Lanjut 

atau 

hubungi saya Coach AllenAsriah 0126181095

Friday, July 12, 2013

Puasa Sambil Turun Berat Badan. Jom Ambil Peluang!

Alhamdulillah, hari ni masuk hari ke-3 berpuasa. Selain membuat keputusan untuk tambahkan ibadah dekatkan diri pada Allah, apakah anda sudah membuat keputusan untuk turunkan berat badan?
Misi menolong orang lebih sihat di bulan Ramadhan - Giant Batu Caves
Tahun ini saya mengambil tugas untuk bersama buat roadshow di Giant Batu Caves bersama distributor Herbalife yang lain. Saya dapati rata-rata bila saya mulakan pertanyaan kepada pengunjung Giant, "Pernahkah anda terfikir nak turunkan berat badan semasa bulan Ramadhan"? Hampir semua tidak 'menidakkan' soalan tersebut, malah hampir semua pernah terfikir untuk ambil peluang turun berat badan, kalau tak banyak, sedikit, semasa bulan Ramadhan.


Mungkin jalannya dan caranya tak jumpa. Atau pengalaman kegagalan itu menghantui harapan menyebabkan keinginan tadi ditelan ketakutan.



Apa kata kalau saya boleh tunjukkan anda ramai orang telah berjaya menurunkan berat badannya secara sihat, bertenaga dan mengekalkannya berat badannya sehingga selepas hari raya. Maukah anda melihat?



Jangan tunggu sampai akhir Ramadhan. Masa ini lah tepat untuk bermula. Lagi lama fikir, raya dah nak tiba, semangat dah mula pudar, kuih raya dah menghantui kita. Cepat cepat cepat... buat keputusan sekarang.



Penting bukan beli produk Herbalife. PENTING!! Dapatkan coach yang dapat membantu anda untuk berjaya.






Saya berbuka dengan Herbalife shakes dicampur dengan buah pelbagai warna.
Alhamdulillah sangat menyelerakan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...